Poniedziałek (29.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki żytnie na mleku, pieczywo orkiszowe, żytnie, razowe, pszenne, z masłem, pasztet drobiowy, ser salami, pomidor, ogórek, herbata z cytryną i imbirem. | Zupa węgierska delikatna z kiełbasą i papryką, makaron rurki z sosem twarogowym, kompot. | Mix owocowy, banan, mleko. |
Składniki |
mleko, płatki żytnie, pieczywo orkiszowe, żytnie, razowe, pszenne, masło, ser żółty, pasztet drobiowy, pomidor, ogórek świeży, herbata, cytryna, imbir. | woda, ziemniaki, kiełbasa wieprzowa, marchew, makaron, twaróg, cukier, por, pietruszka, seler. |
mix owocowy, banan, mleko. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 | pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Wtorek (30.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab wędzony, pasta z tuńczyka, pomidory, rzodkiewka, ogórek, herbata z miodem i cytryną. |
Krem z kalafiora, z koperkiem, grillowana pierś kurczaka, biały sos z rodzynkami, ryż, kapusta biała z rzodkiewką i blanszowanym porem, woda z cytryną i miętą. | Budyń, banan, herbata z cytryna i miodem. |
Składniki |
mleko, kasza manna, pieczywo mieszane, masło, tuńczyk, schab, pomidory, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata, miód. |
woda, brokuł, pierś drobiowa, rodzynki, mąka, śmietana, ryż, kapusta biała, rzodkiewka, por, pietruszka, seler, mięta, cytryna. |
mleko, budyń, banan, herbata, cytryna, herbata, miód. |
Alergeny |
pozycje: 1,4,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Środa (01.10.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Zupa mleczna, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, jogurtowe, z masłem, kiełbasa krakowska, serek śmietankowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa. |
Zupa jarzynowa, gołąbki inaczej w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, warzywa cesarskie na maśle, kompot. | Jogurt bananowy z owocami, jabłka, herbata miętowa. |
Składniki |
mleko, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, jogurtowe, masło, serek śmietankowy, mięso wieprzowe, pomidor, ogórek kiszony, sałata, herbata. |
woda, mięso, kapusta świeża, marchew, por, pietruszka, ziemniaki, koperek, seler, przecier pomidorowy, jajko, oliwa. |
jogurt bananowy, owoce, jabłko, herbata miętowa. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,3,7 |
pozycje: 1,3,7 |
Czwartek (02.10.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, ser salami, pomidor, sałata, ogórek, papryka, herbata z cytryna i miodem. |
Zupa pomidorowa z makaronem, bitki ze schabu w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, woda z cytryną i miodem. | Galaretka cytrynowa, gruszka, kakao. |
Składniki |
mleko, płatki owsiane, pieczywo mieszane, masło, ser salami, kiełbasa krakowska, pomidor, sałata, ogórek, papryka, herbata, cytryna, miód. |
woda, przecier pomidorowy, mięso wieprzowe, makaron, marchew, por, pietruszka, seler, ogórek kiszony, cytryna, miód cytryna. |
mleko, galaretka cytrynowa, brzoskwinia, kakao. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Piątek (03.10.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Muesli na mleku, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, razowe z masłem, szynka konserwowa, serek kanapkowy, pomidor, ogórek, sałata, kawa zbożowa z mlekiem. |
Zupa z żółtej fasoli szparagowej, z koperkiem, kotlet z tuńczyka i jajek, ziemniaki, marchewka z mandarynką, kompot. | Ciasto drożdżowe, arbuz, herbata owocowa. |
Składniki |
mleko, muesli zbożowe, pieczywo orkiszowe, pieczywo pszenne, żytnie, masło, serek kanapkowy, szynka wieprzowa, pomidor, sałata, kawa zbożowa. |
woda, fasola, koperek, ziemniaki, tuńczyk, jajko, mandarynka, marchewka, jabłko, oliwa, seler. |
mąka, jaja, masło, arbuz, herbata owocowa. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,3,4,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Gramatura posiłków podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.
Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od 80 do 100 gr
Surówki: 100 gr