Jadłospis

EDUREDA

Wtorek (22.04.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, z masłem, serek kanapkowy z pomidorami, kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewki, Inka czekoladowa.

Zupa kalafiorowa, pierogi z mięsem, brokuły z masłem , woda z cytryną i miodem. Mix owocowy, marchewka, mleko.

Składniki

mleko, płatki orkiszowe, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, masło, serek kanapkowy, pomidor, kiełbasa krakowska, ogórek, sałata, rzodkiewka, kawa zbożowa, czekolada.

woda, kalafior, marchew, mięso wieprzowe, mąka, por, pietruszka, seler, cytryna, miód.

mleko, marchew, jabłko, banan, gruszka.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Środa (23.04.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Zupa mleczna z makaronem, pieczywo żytnie, razowe, orkiszowe, pszenne z masłem, szynka konserwowa, pasztet drobiowy, rzodkiewki, sałata, ogórek małosolny, herbata z cytryną.

Zupa jarzynowa, pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, ziemniaki, kapusta biała z marchewką i kukurydzą na jogurcie, kompot. Jogurt owocowy, gruszka, herbata owocowa.

Składniki

mleko, mąka, pieczywo żytnie, pieczywo orkiszowe, masło, szynka konserwowa, pasztet drobiowy, sałata, ogórek, rzodkiewka, herbata.

woda, marchew, ziemniaki, łopatka wieprzowa, kapusta biała, kukurydza, oliwa, chrzan, pietruszka, por, seler, jogurt naturalny, owoce.

jogurt naturalny, gruszka, truskawka, jabłko, cukier.

Alergeny

pozycje: 1,3,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Czwartek (24.04.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki zbożowe na mleku, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie z masłem, polędwica drobiowa, twarożek, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, herbata z cytryną.

Barszcz ukraiński, pałki z kurczaka w sosie własnym, kasza bulgur, surówka wielowarzywna, woda z cytryną i miętą. Galaretka wiśniowa, mandarynka, herbata malinowa.

Składniki

mleko, płatki zbożowe, mleko, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie, masło, twarożek, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata, cytryna.

woda, kurczak, marchew, koper, kasza bulgur, seler, kapusta biała, kukurydza, papryka, pomidory, oliwa.

woda, galaretka wiśniowa, mandarynka, herbata.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Piątek (25.04.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Kasza manna z budyniem waniliowym, pieczywo razowe, żytnie ze słonecznikiem, żytnie, pszenne z masłem, szynka wieprzowa, ser edamski, pomidory, sałata, rzodkiewka, kakao.

Zupa z soczewicy, kotlet jajeczny, ziemniaki puree z koperkiem,  kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem, kompot. Bułka koktajlowa z serem, banan, mleko.

Składniki

mleko, kasza manna, budyń waniliowy, pieczywo razowe, żytnie, ze słonecznikiem, pszenne, masło, ser edamski, pomidory, sałata, szynka wieprzowa, rzodkiewka, kakao.

woda, soczewica, mięso z indyka, ziemniaki, marchew, por, kapusta,pietruszka, mąka, jajko, seler, koper, oliwa, jabłko, owoce.

bułka, mleko, banan.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,3,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Gramatura  posiłków  podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.

Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od  80 do 100 gr
Surówki: 100 gr

Skontaktuj się z nami

Prywatna Szkoła Podstawowa im. Tony Halika

  • ul. Norwida 59
  • 84-240 Reda
Wyślij wiadomość