Wtorek (22.04.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, z masłem, serek kanapkowy z pomidorami, kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewki, Inka czekoladowa. |
Zupa kalafiorowa, pierogi z mięsem, brokuły z masłem , woda z cytryną i miodem. | Mix owocowy, marchewka, mleko. |
Składniki |
mleko, płatki orkiszowe, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, masło, serek kanapkowy, pomidor, kiełbasa krakowska, ogórek, sałata, rzodkiewka, kawa zbożowa, czekolada. |
woda, kalafior, marchew, mięso wieprzowe, mąka, por, pietruszka, seler, cytryna, miód. |
mleko, marchew, jabłko, banan, gruszka. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Środa (23.04.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Zupa mleczna z makaronem, pieczywo żytnie, razowe, orkiszowe, pszenne z masłem, szynka konserwowa, pasztet drobiowy, rzodkiewki, sałata, ogórek małosolny, herbata z cytryną. |
Zupa jarzynowa, pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, ziemniaki, kapusta biała z marchewką i kukurydzą na jogurcie, kompot. | Jogurt owocowy, gruszka, herbata owocowa. |
Składniki |
mleko, mąka, pieczywo żytnie, pieczywo orkiszowe, masło, szynka konserwowa, pasztet drobiowy, sałata, ogórek, rzodkiewka, herbata. |
woda, marchew, ziemniaki, łopatka wieprzowa, kapusta biała, kukurydza, oliwa, chrzan, pietruszka, por, seler, jogurt naturalny, owoce. |
jogurt naturalny, gruszka, truskawka, jabłko, cukier. |
Alergeny |
pozycje: 1,3,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Czwartek (24.04.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki zbożowe na mleku, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie z masłem, polędwica drobiowa, twarożek, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, herbata z cytryną. |
Barszcz ukraiński, pałki z kurczaka w sosie własnym, kasza bulgur, surówka wielowarzywna, woda z cytryną i miętą. | Galaretka wiśniowa, mandarynka, herbata malinowa. |
Składniki |
mleko, płatki zbożowe, mleko, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie, masło, twarożek, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata, cytryna. |
woda, kurczak, marchew, koper, kasza bulgur, seler, kapusta biała, kukurydza, papryka, pomidory, oliwa. |
woda, galaretka wiśniowa, mandarynka, herbata. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Piątek (25.04.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Kasza manna z budyniem waniliowym, pieczywo razowe, żytnie ze słonecznikiem, żytnie, pszenne z masłem, szynka wieprzowa, ser edamski, pomidory, sałata, rzodkiewka, kakao. |
Zupa z soczewicy, kotlet jajeczny, ziemniaki puree z koperkiem, kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem, kompot. | Bułka koktajlowa z serem, banan, mleko. |
Składniki |
mleko, kasza manna, budyń waniliowy, pieczywo razowe, żytnie, ze słonecznikiem, pszenne, masło, ser edamski, pomidory, sałata, szynka wieprzowa, rzodkiewka, kakao. |
woda, soczewica, mięso z indyka, ziemniaki, marchew, por, kapusta,pietruszka, mąka, jajko, seler, koper, oliwa, jabłko, owoce. |
bułka, mleko, banan. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,3,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Gramatura posiłków podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.
Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od 80 do 100 gr
Surówki: 100 gr