Poniedziałek (17.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, orkiszowe, z masłem, szynka delikatesowa, serek kanapkowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata z cytryną i imbirem. | Zupa ogórkowa z koperkiem, pierogi z mięsem i cebulką, warzywa królewskie z masłem, woda z cytryną i miodem. | Ciastka maślane, banan, sok jabłkowy. |
|
Składniki |
mleko, pieczywo pszenne, żytnie, razowe, płatki kukurydziane, szynka wieprzowa, serek kanapkowy, masło, imbir, pomidor, ogórek zielony, sałata, herbata, cytryna. | woda, mięso, ogórek, cebula, marchew, por, kapusta biała, groszek zielony, pietruszka, koperek, seler, mąka, cytryna, miód. |
mąka, masło, banan, sok jabłkowy. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 | pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Wtorek (18.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, z masłem, kiełbasa żywiecka, pasta awokado z jajkiem i szczypiorkiem, pomidor, sałata, ogórek, pomidor, herbata malinowa. |
Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz kolorowy, kasza pęczak, kapusta czerwona z jabłkiem, żurawiną, kompot. | Kisiel truskawkowy, mandarynka, kompot owocowy. |
|
Składniki |
mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, jajko, kiełbasa żywiecka, awokado, szczypior, pomidor, sałata, ogórek, herbata malinowa. |
woda, mięso drobiowe, mięso wieprzowe, marchew, por, pietruszka, seler, makaron, pęczak, kapusta czerwona, jabłko, żurawina, oliwa, owoce. |
woda, kisiel, mandarynka, owoce, cukier. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Środa (19.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Kasza manna na budyniu, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, z masłem, schab wędzony, twaróg ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, herbata miętowa . |
Zupa zielona z brokułami i koperkiem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka z mandarynką i porem w sosie jogurtowym , woda z imbirem i miodem. | Jogurt naturalny bananowy, herbata miętowa. |
|
Składniki |
mleko, kasza manna, budyń, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, masło, twaróg, mięso wieprzowe, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, herbata miętowa. |
woda, koperek, mięso wieprzowe, marchew, ziemniaki, imbir, mandarynka, brokuł, por, pietruszka, seler, jogurt naturalny, imbir. |
jogurt naturalny, banan, herbata miętowa. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Czwartek (20.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Płatki górskie na mleku, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie z masłem, pasztet drobiowy, ser hochland, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Krem z marchwi na mleku kokosowym, kurczak w sosie słodko kwaśnym z warzywami, ryż, woda z cytryną. | Galaretka wiśniowa, jabłko, kakao. |
|
Składniki |
mleko, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie, masło, ser topiony, pasztet drobiowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, herbata, cytryna. |
woda, marchew, mleko kokosowe, mięso z kurczaka, por, pietruszka, ryż, seler, kapusta biała, cytryna. |
owoce, galaretka wiśniowa, jabłko, kakao, mleko. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Piątek (21.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Płatki miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ser edamski, pomidor, ogórek małosolny, rzodkiewka, herbata miętowa. |
Zupa z soczewicy czerwonej z pietruszką, jajko gotowane w sosie musztardowo-jogurtowym, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką, kompot. | Bułka koktajlowa z serem, gruszka, herbata z cytryna. |
|
Składniki |
mleko, płatki miodowe, pieczywo mieszane, masło, mięso wieprzowe, ser edamski, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata miętowa. |
woda, soczewica czerwona, marchew, pietruszka, mięso drobiowe, ziemniaki, kapusta kiszona, jajko, bułka tarta, jogurt naturalny, musztarda, owoce, cukier. |
bułka koktajlowe, ser, masło, gruszka, herbata, cytryna. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,3,7 |
pozycje: 1,7 |
Gramatura posiłków podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.
Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od 80 do 100 gr
Surówki: 100 gr