Poniedziałek (15.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, żytnie, pszenne, razowe, z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty salami, pomidor, ogórek małosolny, rzodkiewka, sałata, herbata z imbirem i miodem. | Zupa wiejska z boczkiem wędzonym, ryż zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem, woda z cytryną i miodem. | Mix owocowy, marchewka, herbata malinowa. |
Składniki |
mleko, płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, pieczywo żytnie, masło, ser żółty salami, kiełbasa żywiecka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, herbata, imbir, miód. | woda, ziemniaki, kapusta biała, boczek wędzony, ryż, jabłko, marchew, por, pietruszka, seler, cynamon, cytryna, miód. |
jabłko, banan, marchew, herbata malinowa. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 | pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Wtorek (16.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, twarożek, pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, herbata owocowa. |
Zupa fasolowa na wędzonym żeberku, gulasz z indyka, z warzywami, kasza jęczmienna, marchewka mini z masłem, kompot. | Kisiel, gruszka, kompot owocowy. |
Składniki |
mleko, płatki żytnie, pieczywo mieszane, masło, mięso wieprzowe, pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, herbata owocowa. |
woda, groch Jaś, mięso wieprzowe wędzone, mięso z indyka, koper, olej rzepakowy, kasza jęczmienna, masło, marchew, por, pietruszka, seler, owoce, cukier. |
woda, kisiel, gruszka, owoce, cukier. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Środa (17.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Kasza manna na mleku, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, orkiszowe, z masłem, szynka drobiowa, serek kanapkowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, napar malinowy z miodem. |
Zupa ogórkowa, spaghetti bolognese z serem mozzarella i bazylią, woda z cytryną i miodem. | Jogurt truskawkowy, brzoskwinie, herbata miętowa. |
Składniki |
kasza manna, mleko, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, masło, serek kanapkowy, mięso drobiowe, pomidor, ogórek zielony, sałata, napar malinowy, miód. |
woda, przecier pomidorowy, makaron, marchew, por, pietruszka, bazylia, seler, ser, oliwa, miód, cytryna. |
jogurt naturalny, brzoskwinie , herbat miętowa. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Czwartek (18.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, ser śmietankowy, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Krem z dyni, z pieczonymi pomidorami pulpety w sosie pieczarkowym z zieloną pietruszką, kasza gryczana, kapusta czerwona z żurawiną i jabłkiem, kompot. | Galaretka pomarańczowa, gruszka, kakao. |
Składniki |
mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, ser śmietankowy, kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata, cytryna. |
woda, dynia, por, pietruszka, marchew, kasza gryczana, seler, kapusta czerwona, żurawina, szczypiorek, oliwa, owoce, cukier. |
woda, gruszka, kakao, mleko. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Piątek (19.09.2025)
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Menu |
Parówki cielęco-wieprzowe na gorąco, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, razowe, z masłem, ser, salami, pomidor, ogórek, kakao. |
Zupa kalafiorowo-koperkowa z czarnuszką, paluszki rybne, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z porem i kukurydzą, kompot. | Bułki z wędliną, jabłko, mleko. |
Składniki |
parówka cielęco-wieprzowa, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, ser żółty, masło, ogórek, kakao, mleko. |
woda, kalafior, koper, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, czarnuszka, masło, ryba, sałata, por, kukurydza, jogurt naturalny, owoce, cukier. |
bułka pszenna, masło, wędlina, jabłko, mleko. |
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,4,7,9 |
pozycje: 1,3,7 |
Gramatura posiłków podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.
Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od 80 do 100 gr
Surówki: 100 gr