Jadłospis

EDUREDA


Poniedziałek (15.09.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, żytnie, pszenne,  razowe, z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty salami, pomidor, ogórek małosolny, rzodkiewka, sałata, herbata z  imbirem i miodem. Zupa wiejska z boczkiem wędzonym, ryż zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem,  woda z cytryną i miodem. Mix owocowy, marchewka, herbata malinowa.

Składniki

mleko, płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, pieczywo żytnie,  masło, ser żółty salami, kiełbasa żywiecka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, herbata, imbir, miód. woda, ziemniaki, kapusta biała, boczek wędzony, ryż, jabłko, marchew, por, pietruszka, seler, cynamon, cytryna, miód.

jabłko, banan, marchew, herbata malinowa.

Alergeny

pozycje: 1,7 pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Wtorek (16.09.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, twarożek, pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, herbata owocowa.

Zupa fasolowa na wędzonym żeberku, gulasz z indyka, z warzywami, kasza jęczmienna, marchewka mini z masłem, kompot. Kisiel, gruszka, kompot owocowy.

Składniki

mleko, płatki żytnie, pieczywo mieszane,  masło, mięso wieprzowe, pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, herbata owocowa.

woda, groch Jaś, mięso wieprzowe wędzone, mięso z indyka, koper, olej rzepakowy, kasza jęczmienna, masło, marchew, por, pietruszka, seler, owoce, cukier.

woda, kisiel, gruszka, owoce, cukier.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Środa (17.09.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Kasza manna na mleku, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, orkiszowe, z masłem, szynka drobiowa, serek kanapkowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, napar malinowy z miodem.

Zupa ogórkowa, spaghetti bolognese z serem mozzarella i bazylią, woda z cytryną i miodem. Jogurt truskawkowy, brzoskwinie, herbata miętowa.

Składniki

kasza manna, mleko, pieczywo żytnie, razowe, pszenne, masło, serek kanapkowy, mięso drobiowe, pomidor, ogórek zielony, sałata, napar malinowy, miód.

woda, przecier pomidorowy, makaron, marchew, por, pietruszka, bazylia, seler, ser, oliwa, miód, cytryna.

jogurt naturalny, brzoskwinie , herbat miętowa.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Czwartek (18.09.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, ser śmietankowy, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

Krem z dyni, z pieczonymi pomidorami pulpety w sosie pieczarkowym z zieloną pietruszką, kasza gryczana, kapusta czerwona z żurawiną i jabłkiem, kompot. Galaretka pomarańczowa,  gruszka, kakao.

Składniki

mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, ser śmietankowy,  kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata, cytryna.

woda, dynia, por, pietruszka, marchew, kasza gryczana, seler, kapusta czerwona, żurawina,  szczypiorek, oliwa, owoce, cukier.

woda, gruszka, kakao, mleko.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Piątek (19.09.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Parówki cielęco-wieprzowe na gorąco, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, razowe, z masłem,  ser, salami,  pomidor, ogórek, kakao.

Zupa kalafiorowo-koperkowa z czarnuszką, paluszki rybne, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z porem i kukurydzą, kompot. Bułki z wędliną, jabłko, mleko.

Składniki

parówka cielęco-wieprzowa, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, ser żółty, masło,  ogórek, kakao, mleko.

woda, kalafior, koper, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, czarnuszka, masło, ryba, sałata, por, kukurydza, jogurt naturalny, owoce, cukier.

bułka pszenna, masło, wędlina, jabłko, mleko.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,4,7,9

pozycje: 1,3,7

 

Gramatura  posiłków  podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.

Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od  80 do 100 gr
Surówki: 100 gr

Skontaktuj się z nami

Prywatna Szkoła Podstawowa im. Tony Halika

  • ul. Norwida 59
  • 84-240 Reda
Wyślij wiadomość