Środa (12.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, żytnie, pszenne, razowe, z masłem, polędwica drobiowa z majerankiem, ser edamski, pomidor, ogórek małosolny, rzodkiewka, sałata, herbata z imbirem i miodem . |
Zupa wiejska z boczkiem wędzonym, makaron z sosem truskawkowym, woda z cytryną i miodem. | Mix owocowy, marchewka, herbata malinowa. |
|
Składniki |
mleko, płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, pieczywo żytnie, masło, ser żółty, majeranek, kiełbasa żywiecka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, herbata, imbir, miód. |
woda, ziemniaki, kapusta biała, boczek wędzony, marchewka, pietruszka, seler, makaron, truskawki, jogurt naturalny, cytryna, miód. |
jabłko, banan, marchew, herbata malinowa. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Czwartek (13.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, ser śmietankowy, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Krem z dyni, z marchewką, pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym z zieloną pietruszką, kasza gryczana, kapusta biała z żurawiną i jabłkiem, kompot. | Kisiel wiśniowy, mandarynka, kompot owocowy. |
|
Składniki |
mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, ser śmietankowy, szynka konserwowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata, cytryna. |
woda, dynia, por, pietruszka, marchew, mięso wieprzowe, kasza gryczana, seler, kapusta, żurawina, szczypiorek, jabłko, oliwa, owoce, cukier. |
woda, kisiel, mandarynka, owoce, cukier. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Piątek (14.11.2025)
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
|
Menu |
Parówki cielęco-wieprzowe na gorąco, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, razowe, z masłem, szynka drobiowa, ser salami, pomidor, ogórek, kakao. |
Zupa kalafiorowo-koperkowa z czarnuszką, paluszki rybne, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z porem i kukurydzą, kompot. | Bułki z wędliną, jabłko, mleko. |
|
Składniki |
parówka cielęco-wieprzowa, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, ser żółty, masło, ogórek, mięso drobiowe, kakao, mleko. |
woda, kalafior, koper, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, czarnuszka, masło, ryba, sałata, por, kukurydza, jogurt naturalny, owoce, cukier. |
bułka pszenna, masło, wędlina, jabłko, mleko. |
|
Alergeny |
pozycje: 1,7 |
pozycje: 1,4,7,9 |
pozycje: 1,7 |
Gramatura posiłków podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.
Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od 80 do 100 gr
Surówki: 100 gr