Jadłospis

EDUREDA

Środa (12.11.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, żytnie, pszenne,  razowe, z masłem, polędwica drobiowa z majerankiem, ser edamski, pomidor, ogórek małosolny, rzodkiewka, sałata, herbata z  imbirem i miodem .

Zupa wiejska z boczkiem wędzonym, makaron z sosem truskawkowym,  woda z cytryną i miodem. Mix owocowy, marchewka, herbata malinowa.

Składniki

mleko, płatki czekoladowe, pieczywo orkiszowe, pieczywo żytnie,  masło, ser żółty, majeranek, kiełbasa żywiecka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, herbata, imbir, miód.

woda, ziemniaki, kapusta biała, boczek wędzony, marchewka, pietruszka, seler, makaron, truskawki, jogurt naturalny, cytryna, miód.

jabłko, banan, marchew, herbata malinowa.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,7

 

Czwartek (13.11.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, ser śmietankowy, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

Krem z dyni, z marchewką,  pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym z zieloną pietruszką, kasza gryczana, kapusta biała z żurawiną i jabłkiem, kompot. Kisiel wiśniowy, mandarynka, kompot owocowy.

Składniki

mleko, płatki jaglane, pieczywo mieszane, masło, ser śmietankowy,  szynka konserwowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata, cytryna.

woda, dynia, por, pietruszka, marchew, mięso wieprzowe, kasza gryczana, seler, kapusta, żurawina,  szczypiorek, jabłko, oliwa, owoce, cukier.

woda, kisiel, mandarynka, owoce, cukier.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,7,9

pozycje: 1,7

 

Piątek (14.11.2025) 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Menu

Parówki cielęco-wieprzowe na gorąco, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, razowe, z masłem,  szynka drobiowa, ser salami,  pomidor, ogórek, kakao.

Zupa kalafiorowo-koperkowa z czarnuszką, paluszki rybne, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z porem i kukurydzą, kompot. Bułki z wędliną, jabłko, mleko.

Składniki

parówka cielęco-wieprzowa, pieczywo orkiszowe, pszenne, żytnie, ser żółty, masło,  ogórek, mięso drobiowe, kakao, mleko.

woda, kalafior, koper, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, czarnuszka, masło, ryba, sałata, por, kukurydza, jogurt naturalny, owoce, cukier.

bułka pszenna, masło, wędlina, jabłko, mleko.

Alergeny

pozycje: 1,7

pozycje: 1,4,7,9

pozycje: 1,7

 

Gramatura  posiłków  podawanych w stołówce Przedszkola „Przygoda” w Redzie.

Zupa: 300 gr
Skrobia: 100 gr
Mięso/ryby: od  80 do 100 gr
Surówki: 100 gr

Skontaktuj się z nami

Prywatna Szkoła Podstawowa im. Tony Halika

  • ul. Norwida 59
  • 84-240 Reda
Wyślij wiadomość